Kiymali malzeme Için patlacani küçük küpler halinde dograyin. Tuzlu suda bekletin.Biberin çekirdeklerini ayiklayip ince dilimler halinde dograyin. Sarmisagi soyup kiyin. Arpacik soganini halkalar halinde dograyin. Patlicanin suyunu süzün. 1 çorba kasigi yagi kizdirip sogan ve sarmisagi kavurun. Kiymayi ekleyip iyice kavurun. Tuz, karabiber ve kirmizi toz biberle tatlandirin. Kalan yagi kizdirip patlacani kizartin.Hawai usulü malzeme için ananasi soyup ikiye bölün. Ananasi sekize bölün. Kerevizi dilimleyin. Yagi kizdirip kerevizi kavurun. Haslanmis tavuk gögsünü ikiye bölün.Küp dogranmis domatesi hamurun üzerine yayin. Kiymali karisimi hamurun yarisina yayin. Patlican ve biberi ekleyip rendelenmis peyniri serpin. Hamurun ikinci yarisina kasar peynirinin yarisini serpip tavuk gögsü, kereviz ve ananasi yerlestirin. Kalan kasar peynirini üzerine serpin.Firini 225 dereceye ayarlayip isitin. Pizzayi firinin alt bölmesinde 25 dakika pisirin.